Aquest ha estat el meu petit recorregut per la gastronomia india.
El 70% de la població és vegetariana, així que en aquest país no he hagut de patir massa pel menjar. Lús de les espècies també n'és la seva principal característica.
Personalment, tot i que la cuina india em sembla deliciosa, potser l'he trobat una mica monòtoma.
NAAN
El Naan és un pa pla, elaborat de farina de blat i generalment sense llevat.
Hi ha Naans de tot tipus, els més habituals d'all o formatge.
CHAPATTI
El chapati és un tipus de roti (pa indi pla). Està fet d'una massa de farina integral, aigua i sal. Es diferencia del Naan per la seva forma (aquest últim és rodó) i pel fet que el chapati està cuinat generalment sobre l'anomenada tava.
THALI
El thali és un dinar indi que consisteix en la disposició de diversos plats, servits en petits bols dins una safata circular d'acer. Va acompanyat de diferents currys de verdures.
SAMOSAS
Es una cresta, grassoneta i triangular, feta a base d'una massa de farina, i farcida de verdura, patata o també de carn. Especiades amb xili i d'altres espècies.
Les trobes per qualsevol racó de l'Índia i és un menjar típic de carrer.
Quan les mengis procura tenir una ampolla d'aigua a prop.
Nosaltres hem trobat que són boníssimes. Per deu rúpies en compres una peça (els indis solen menjar-les de dos en dos) i això ja t'omple per una bona estona.
PAKORAS
Són verdures fregides, a mode de bunyol, en farina de cigró. A l'Índia el 70% de la població és vegetariana així que les més populars són les d'espinacs, ceba, albergínia, coliflor... encara que també és possible trobar-les de carn (pollastre).
KACHORI
És un altre snack de carrer fet amb massa de farina de forma arrodonida i aixafada, farcida de moong dal (soja verda), llenties, cigrons ... Tot molt especiat i fregit després. Igual que les samoses, solen servir-se de dos en dos, sobre una fulla de paper de diari a manera de bol i banyats en diferents salses.
També existeix la seva versió dolça, farcit d'ingredients com coco i sucre.
ALOO TIKKI
És una patata cuita i després fregida que es pot menjar sola o banyada en diferents salses (algunes de molt picants, i d'altres de dolçes, per suavitzar el seu sabor), les poden servir sobre una fulla de plàtan. També és habitual trobar-les en forma d'hamburgueses, com a substitutiu de la carn. És un menjar de carrer molt popular, i el veureu per tot arreu.
SHABNAM o KAJU CURRY
És un plat principal Mughlai, elaborat a base de crema de castanyes de cajú, xampinyons, pèsols, i opcionalment blat de moro dolç. Se li pot afegit pasta Kaju. Convina molt bé amb plain rice (arrós blanc).
MALAI KOFTA
Malai Kofta és l'alternativa vegetariana per a les mandonguilles. Convina molt bé amb naans o arrossos.
MITHAI
Als indis els encanten les coses dolçes. Les llaminadures es diuen Mithai i són petits menjars embolicats en paper d'alumini (que, encara que el vostre primer instint sigui retirar-lo, heu de saber que és comestible).
Generalment són elaborades a base de llet, sucre i llet condensada.
CHIKKI
S'elabora generalment a partir de cacauets i sucre moreno.
Hi ha diverses varietats de chikki però la més habitual la trobem de cacauet chikki. A cada chikki se l'anomena depenent dels ingredients utilitzats. En general, els més utilitzats són l'arrós torrat de Bengala, el sèsam, l'arròs inflat, l'arròs batut i el Khobara (coco dessecat).
PAAN
El Paan és un digestiu ideal per acabar l'àpat, (o això opinen els indis!).
Porta nou de betel, polpa de llima, espècies i molts condiments, tot això embolicat en una fulla, també comestible, de betel. Hi ha dues varietats: la dolça i la salada, que també porta tabac.
Es fa un "paquetet" amb això, i es fica sencer a la boca. Es mastega a poc a poc, deixant que el suc passi per la gola, en acabar, s'escup la resta (d'aquí les taques vermelles que trobem al terra de cada racó de l'Índia.
EL LASSI
Del lassi és una beguda a base de iogurt batut, sol (plain lassi), amb sucre (sweet lassi) o amb sal (salt lassi). Dins de la varietat dolça, en qualsevol restaurant podrem trobar banana lassi, orange lassi, mànec lassi i fins i tot xocolata lassi... les opcions són infinites.
EL CHAI
El chai és la beguda nacional: te amb llet, molt dolç i, molt especiat (Masala Te Chai). Les espècies li donen un sabor molt intens. És deliciós!!!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada